De start

In 2014 is deze website gestart met als hoofddoel de Miniatuur Efteling. De gehele website bestond hieruit. Je kon bijvoorbeeld een voorbeeld lezen hoe je het kon maken, handige tips en natuurlijk het belangrijkste, de foto's. In de loop der tijd zijn er veel meer items bijgekomen op Miniatuur Efteling, waaronder een uitgebreide multimediagids, informatie over het park en nog veel meer. Veel pagina's bestonden toen uit 'I-frames'. Hierdoor kreeg je niet echt een compact websitegevoel wat bezoekers wel verwachten op een website. Ook werden er steeds meer pagina's toegevoegd en werd de website erg onoverzichtelijk en slordig. 

Modern

Na een lange tijd online te zijn geweest zijn de pagina's die beschreven over de bouw van de Miniatuur Efteling verdwenen. Deze pagina's passen niet meer in het doel van de website. Het hoofddoel is nu vooral mensen thuis de beleving van de Efteling kunnen geven en de bouw van attracties volgen. De website heeft toen ook een moderne uitstraling gekregen.

Samenwerking

Sinds september 2016 is Miniatuur Efteling in samenwerking gegaan met Plaetjesmakers.nl en Eftelwesley.nl. Hierdoor kunnen wij de website nóg beter up-to-date houden. Verder komen er door deze samenwerking meer mogelijkheden met de foto's die op Miniatuur Efteling staan. U als bezoeker zult hier waarschijnlijk weinig van merken, maar achter de schermen is het een grote stap.

Toekomst

De basis voor het foto archief is er. Alle fotodossiers zullen alleen maar groeien in de toekomst. De samenwerking met Plaetjesmakers en Eftelwesley speelt hierbij een grote rol.