Nieuws

Pagode na onderhoud weer open

Na een lang onderhoud van zes maanden is gisteren de Pagode weer geopend. Het is nu weer mogelijk om vanaf grote hoogte een blik naar beneden te werpen, met uitzicht over de wereld vol wonderen. Lees meer...

Sluting

De Pagode kamt al langer met problemen. In de afgelopen jaren heeft de Pagode veel storingen gekend. Deze storingen werden steeds opgelost, maar bleken geen lang effect te hebben.

Onderhoud

Afgelopen half jaar werd de Pagode grondig nagekeken op mankementen en werden verschillende onderdelen vervangen. Ook greep de Efteling de kans om de bebording bij de populaire attractie aan te passen met een nieuw stijltje.

Symbolica

Nu de Pagode weer open is, kunnen er vanaf de Pagode bouwfoto's worden gemaakt van boven af van de miljoenenattractie Symbolica, die in de zomer van 2017 opent.

Lees meer »

Record aantal bezoekers Efteling 2015

Vanochtend is bekend geworden wat het exacte bezoekersaantal van 2015 was, 4,7 miljoen. Dit komt met name door de opening van Baron 1898, een divecoaster en de extra accommodaties in vakantiepark Bosrijk. Lees meer...

 

4,7 miljoen

De Efteling heeft over het seizoen 2015 4,68 bezoekers getrokken. Dat zijn 0,3 miljoen meer dan het seizoen ervoor. Er kwamen voornamelijk meer bezoekers uit Duitsland, België, Frankrijk en Engeland.

2020

De Efteling heeft het doel gesteld om in 2020 5 miljoen bezoekers per jaar te trekken. Daarom richt de Efteling zich de komende jaren voornamelijk op verblijfsaccommodaties die bij het park gerealiseerd gaan worden. Zo hoopt Efteling aantrekkenlijker te worden voor buitenlandse bezoekers.

Vooruitgang

In 2015 opende de Efteling bij het huidige vakantiepark Bosrijk tientalle nieuwe accommodaties waaronder de 'Boshoeves', speciaal voor grotere groepen van 12 tot 24 personen. Verder opende in 2015 een nieuwe attractie, Baron 1898, waarmee het park zich voornamelijk richt op de bezoekers die meer sensatie zoeken.

Jubileumjaar

In het jubileumjaar 2017 opent de Efteling de grootste en duurste attractie tot nu toe, Symbolica, waarmee het park zich vooral richt op alle leeftijden. Verder openen ze in 2017 een tweede vakantiepark, het Loonsche Land, wat moet gaan zorgen voor meer meerdaagse verblijven (van buitenlandse bezoekers) in het park.

 

Lees meer »

Bouw Symbolica nu echt begonnen

Vanochtend ging de bouw van Symbolica dan echt van start met het slagen van de eerste paal. Komend jaar kan de bouw van Symbolica midden in het park op de voet worden gevolgd. Lees meer...

 

Klaarmaken van grond

Sinds begin januruari is de Efteling begonnen met het voorbereiden van de grond voor de bouw van Symbolica. Onder andere het grote verdeelplein middenin het park moest ervoor wijken. Er werden ook speciale noodpaden aangelegd die het voetverkeer tussen de verschillende rijken mogelijk maakt.

symbolica2.jpg

Bouw

Met het slagen van de eerste paal is de Efteling vandaag dn echt begonnen met de bouw van de miljoenenattractie Symbolica die opent in het jubileumjaar 2017, wanneer het park 65 jaar bestaat.

Symbolica

Sybolica behoort samen met Polles Keuken tot de wereld van de Pardoes wat midden in het park gerealiseerd gaat worden. Polles Keuken, de paleiskeuken, opende al in 2012 terwijl Symbolica werd uitgesteld tot voor het jaar 2020. Begin 2016 maakte de Efteling bekend Symolica zou openen in 2017 en er werd gelijk begonnen aan de bouw.

Volgen?

Op Miniatuur Efteling kunt u tijdens de bouwperiode de meest recente bouwfoto's bekijken op de speciale bouwfoto pagina van Symbolica.

Lees meer »

Inschrijving Pinokkio na 5 minuten vol

Op vrijdag 4 maart vond de inschrijving plaats voor abonnementhouders voor de preview van het nieuwe sprookje Pinokkio. De inschrijving trok veel belangstelling, al na 5 minuten waren alle tijdvakken vol. Lees meer...

Inschrijving

Abonnementhouders konden zich op 4 maart inschrijven voor een speciale preview van Pinokkio op 23 maart, een dag voor de opening. Er kon gekozen worden uit zes tijdvakken van een halfuur tussen 17:00 en 20:00 uur.

Vol1.jpg

Vol

Dat veel abonnementhouders zich graag wilden inschrijven werd snel duidelijk. Alle tijdvakken waren na 5 minuten vol, inschrijven was niet meer mogelijk.

vol2.jpg

Polsbandjes

Op vertoning van de bevestingingsmail en het Efteling abonnement kan vanaf 16:30 bij kassa 5 en 6 een polsbandje worden opgehaald, die je toegang geven tot het nieuwe sprookje. 

Extra lang open

Speciaal voor abonnementhouders is het sprookjesbos extra lang open, namelijk tot 20:00 uur. De rest van het park is afgesloten. Abonnementhouders kunnen bij de Kleyne Klaroen iets te eten kopen met de gebruikelijke 5% korting.

Live

Miniatuur Efteling is van 17:00-17:30 bij het sprookje te vinden. In een speciale live-pagina op de website en op Twitter worden foto's geplaatst van het nieuwe sprookje, zo kun je live meekijken.

Bouw

De bouw van het sprookje begon in het najaar van 2015. Tijdens de winter van 2015-2016 werd er op de voormalige plek van Boekanier Gijs en het voormalige horecapunt 'In Den Noordpool' flink gebouwd. Bekijk de bouwfoto's op Miniatuur Efteling. Boekanier Gijs krijgt een nieuwe plek tegenover de Kombuys bij de Vliegende Hollander.

 

Lees meer »

Sneak preview Pinokkio

Op 24 maart opent de Efteling een nieuw sprookje, Pinokkio! Als abonnementhouder is het sprookje een dag eerder te bezichtigen, namelijk 23 maart. Lees meer...

Nieuw sprookje

De Efteling is sinds het najaar van 2015 een nieuw sprookje in het sprookjesbos aan het bouwen, Pinokkio. Het sprookje krijgt een interactief element en bezoekers moeten opzoek gaan naar Pinokkio.

Bouw

De bouw van het sprookje begon in het najaar. Tijdens de winter van 2015-2016 werd er op de voormalige plek van Boekanier Gijs en het voormalige horecapunt 'In Den Noordpool' flink gebouwd. Bekijk de bouwfoto's op Miniatuur Efteling. Boekanier Gijs krijgt een nieuwe plek tegenover de Kombuys bij de Vliegende Hollander.

Preview

Op 23 maart is tussen 17:00-20:00 uur het sprookjesbos alleen toegankelijk voor abonnementenhouders, die zo een preview van het nieuwe sprookje kunnen bezichtigen in zes tijdvakken tussen 17:00 en 20:00 uur. Abonnementenhouders kunnen zich vrijdag 4 maart vanaf 11:00 uur inschrijven op de vernieuwde website van de Efteling.

Lees meer »

Nieuwe website Efteling

Sinds 1 maart 2016 heeft de Efteling een nieuwe website. Een nieuw uiterlijk, nieuwe pagina's en moderne look maken het een overzichtelijk geheel en aantrekkelijk om verder te kijken op de website. Lees verder...

De Efteling heeft de website aangepast aan de nieuwe huisstijl, maar de website is nog lang niet klaar. De Efteling gaat komende tijd aan de website werken om alles optimaal te laten functioneren. Ook zullen de theater en reserveringspagina dan worden aangepast aan de nieuwe stijl.

Overnachten

Sinds deze zomer was het overnachting-gedeelte van de website al aangepast aan de nieuwe look, maar nu is de gehele website in een nieuw jasje verpakt.

Overzichtelijk

De pagina's zijn allemaal opnieuw geschreven en bevatten interactieve elementen. Zo kan men nu bijvoorbeeld bij de pagina 'attracties' over de afbeelding bewegen en zo objecten verplaatsen in de foto. Ook is er nu een duidelijkere inhoud wat het geheel overzichtelijk maakt.

Oude website

Het grootste verschil met de oude website is dat er minder pagina's zijn. De oude website was op verschillende punten rommelig opgezet wat het geen overzichtelijk geheel maakte.

Bekijk het zelf op www.efteling.com

 

Lees meer »

Vernieuwing Miniatuur Efteling en nieuwsfunctie

In februari en maart 2016 worden de pagina's op MiniatuurEfteling gewijzigd en opnieuw ingedeeld. Daarbij vervallen sommige pagina's, maar hierdoor wordt het wel meer overzichtelijk. Lees verder...

Wat is er nieuw?

Op deze pagina kunt u binnenkort het nieuws uit de Efteling lezen en ook nieuws over Miniatuur Efteling.

Metamorfose

Op dit moment ondervindt de website een grote verandering met o.a. een nieuw logo, een nieuwe indeling, nieuwe lay-out en nog veel meer. Daarbij komen sommige pagina's te vervallen, maar wordt het wel overzichtelijker voor u en krijgt de website een vast doel.

Wat merkt u ervan?

Van deze aanpassingen zult u niet veel merken. Enkel dat zo nu en dan de pagina die u wilt bezoeken tijdelijk niet beschikbaar is. Onze excuses voor de mogelijke hinder die u ondervindt.

Tips?

Uw tips zijn natuurlijk van harte welkom! U kunt uw tips delen via Twitter (@MiniatuurEftel), Google Plus, via de reacties of via de contactfunctie op de website. Alvast bedankt voor uw hulp!

Lees meer »